Gepost door: gijssterks | 14 mei 2007

Treinreis Spanje 7 – Sevilla – Granada

Zondag 8 April, Eerste Paasdag: Treinreis Sevilla –Granada

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.

Op Eerste Paasdag hebben we de trein van 11:53 naar Granada. P1090802_img_8708_600Het is rustig in de trein, we hebben geen reservering, hoeft niet volgens het reisschema. Zoals steeds gaan de koffers in het rek in het voorste stuk van de trein, deels boven de zitplaats. Dat is toch wel een beetje hoog, niet iedereen kan er zomaar bij. Toch makkelijk als je 1.86 lang bent en gezond en sterk. De Spaanse treinen zijn berekend op veel bagage, anders dan in Nederland. Maar in Nederland reis je ook zelden over grote afstand, zeker geen 300 km of meer.
Als de conducteur / treinassistent langskomt ontstaat er enige ontsteltenis bij de man. Plaatsen hadden gereserveerd moeten zijn, uit zijn Spaans – Engels en met mijn kennis van Frans erbij wordt dat duidelijk. Hij heeft het over ‘agences’ en ‘reservé’ en misnoegen erover. Ik proef dat het zo iemand is die baalt van die mensen die op kantoor zitten en die niet snappen hoe de gewone man zijn werk moet doen, ondanks alles wat zij verknallen. Kortom: Hij breit recht wat anderen krom gemaakt hebben. Wij zitten op klapstoeltjes die blijkbaar niet gereserveerd kunnen worden, de anderen krijgen, met een paar wisselingen ‘gewone’ plaatsen in hetzelfde rijtuig.

P1090802_img_8699_600 De reis is erg mooi. Veel olijfbomen weer. Heel veel olijfbomen, geen wonder dat ze EU-gesteunde advertenties plaatsen om ons aan te moedigen meer olijfolie te gebruiken, wij gezonder eten en de boeren hier een boterham. Verder naar Granada wordt het landschap steeds ruiger, met vooral op de nabije achtergrond hogere bergen.
We gaan door tunnels, en aan de oren voel je de vele wisselingen in hoogte.
P1090802_img_8695_600P1090802_img_8691_600_1Zeven tussen-stops, en langs nog veel meer pittoreske station-netjes waar we niet stoppen maar vaak wel langzamer rijden. Voor de statistici: 286 km in iets meer dan 3 uur, 82 km/uur gemiddeld. De zon schijnt, er zijn wat stapelwolkjes.
P1090909_klein_1Als we Granada naderen komen de verderop gelegen besneeuwde toppen van de Sierra Nevada in zicht. Heel mooi.
Ook nu weer zijn we precies op tijd, om 14:59, op het station Granada.

We (lees: mijn zwager) maken reserveringen voor de trein terug, morgen, dat hebben we vandaag geleerd. We gaan met een taxi naar het hotel, 4 km is te ver om te lopen met koffer als dat niet perse moet. We moeten wel even wachten, er komen niet zoveel interregionale treinen aan, het is een piek in de taxiaanvragen op het kleine station.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: