Gepost door: gijssterks | 16 mei 2007

Treinreis Spanje 9 – Granada – Sevilla – Madrid

Maandag 9 April: Treinreis Granada – Sevilla – Madrid

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.

Onze trein vertrekt om half twaalf naar Sevilla, de omgekeerde heenreis naar Granada. Als we in de taxi naar het station gaan moet het raam dicht, een plensbui. Ook onderweg in de trein vallen er enkele buien. Toch genieten we weer van de mooie reis.
P1100041_600 In Sevilla hebben we 20 minuten om over te stappen naar de AVE-trein, zeg maar de Spaanse TGV, naar Madrid. De AVE vertrekt om 15:00 en tweeëneenhalf uur en 538 km later zijn we in Madrid, station Madrid Atocha, 215 km/uur gemiddeld. 

Zoals tot nu toe altijd is alles op tijd,  behalve dan die trein naar P1100002_600Barcelona die vertraging opliep aan de grens met het locomotief wisselen.
De reis voert van Sevilla en Cordoba door de vlakte tussen de bergketens en gaat dan meer bergachtig gebied door met veel tunnels.
P1100024_600 De laatste paar honderd kilometer voor Madrid gaan we over de Spaanse hoogvlakte. Begonnen met olijven-boomgaarden komen we, via natuurgebieden in de bergachtige delen met veel tunnels, op de vlaktes met graan en ook grote vee-boerderijen. Het weer is wisselend, soms meer bewolking en soms heldere plekken. Het uitzicht is goed.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: