Gepost door: gijssterks | 21 mei 2007

Treinreis Spanje 14 – Bordeaux

Vrijdag 13 – Zaterdag 14 april: Bordeaux.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.

We zijn te kort in Bordeaux. We realiseerden het ons pas te laat, toen we de reispapieren al hadden.
We nemen een taxi naar het hotel in het centrum, en ik word genept. De meter staat op 13,80 euro. Ik betaal met 20 euro en vraag vijf euro terug. De taxichauffeur zegt dat het 25% meer is omdat we met zijn vieren zijn, en dat we ook veel bagage hebben. Ik laat het erbij. Het is natuurlijk onzin, als het echt was dan zou het 33% meer zijn. Hij krijgt natuurlijk geen cent fooi.
Het hotel ligt wel bij het centrum, maar het is een goedkoop hotel. 70 euro per kamer, plus 7 euro per ontbijt. Eenvoudige receptie waar de nachtportier al klaar zit, ook al is het nog maar net acht uur geweest.
We gaan nog even de stad in. Toch even rondkijken. Ik slaag er zelfs in enkele foto’s te maken. P1100687_img_8877_1 Camera op stevige positie, zoals staand op een paaltje, nachtstand, drukken en stilhouden. Foto’s van het centrum, geen imposante gebouwen of zo. Mijn indruk is die van een nette stad. Rustig, het is bijna negen uur, te laat voor de dag, te vroeg voor het uitgaansleven. We eten er goed in een gewoon gezellig niet te duur Frans restaurantje annex café. En liggen weer bijtijds in bed, we moeten weer vroeg weg, we bestellen een taxi voor kwart voor acht de volgende morgen.

Het ontbijt de volgende morgen, we zijn er om 7 uur, bestaat uit 3 broodjes en koffie of thee. Naderhand wordt er nog extra beleg neergelegd, kaas en vlees. Echt een ontbijt van 7 euro.
De taxi is op tijd, kwart voor acht. De portier van gisteravond zit er nog steeds, we zijn er korter geweest dan zijn dienst lang is. De taxirit kost ditmaal 13 euro. Hij krijgt er 15.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: