Gepost door: gijssterks | 22 mei 2007

Treinreis Spanje 15 – Bordeaux – Parijs – Thuis

Zaterdag 14 April: Treinreis Bordeaux – Parijs – Brussel – Breda – Thuis.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.

We vertrekken op tijd uit Bordeaux. De TGV naar Paris Montparnasse.
P1100709_600 Het landschap verandert. Bloeiende koolzaad-velden en steeds groener wordende bomen. We gaan het voorjaar tegemoet! Anders dan het zou moeten zijn. We hebben het gevoel dat we voor het eerst dit jaar bomen zien die in het blad komen. Achteraf, foto’s bekijkend, zie ik dat in Sevilla en Granada de bomen toch ook al in het blad stonden, vreemd wat je gevoel doet met de werkelijke waarneming.
Na precies drie uur, en 581 km, gemiddeld 194 km/uur zijn we in Parijs. We weten dat de overstap erg krap is. Ik heb op internet de treinen bij elkaar gezocht met de tussenstops. Op de treingegevens zoals ik die heb gemaakt van het stuk van Bordeaux naar huis komt de trein aan op Montparnasse om 11:25 en hebben we de Thalys naar Brussel vanaf Paris-Nord om 12:55. We hebben dit te laat gezien. Volgens ons schema zouden we de trein van 11:55 moeten hebben. Een overstaptijd van een half uur. Niet te halen, zoals blijkt. Metrokaartjes kopen kost al meer dan 10 minuten, het is er druk op de zaterdag rond de middag. Daarna met metrolijn 4 naar Paris-Nord. Dat blijken 10 tussenstops te zijn. Als we rond kwart over twaalf op Paris Nord zijn weten we het zeker: we zijn te laat. Ik heb het achteraf nagekeken, metrolijn 4 was echt de juiste keuze, er is geen snellere.
Het vervelende blijkt dan dat zulke treinkaartjes niet inwisselbaar zijn. We moeten dure nieuwe kopen, EUR 78 per persoon, en de eerste trein waar plaatsen zijn is die van 16:55.P1100789_img_8884_600  Zes uur vertraging. Het positieve is dat we nu voor het eerst in onze vakantie buiten op een terras in het zon-netje kunnen lunchen. En dat is toch wel erg lekker! Ik maak ook een boel leuke foto’s van mensen op het station, even het laatste rol-letje volknippen, maar dan digitaal.

Vanaf het vertrek van 16:55 met de Thalys naar Brussel gaat het voorspoedig. In Brussel een snelle overstap. P1100822_600 Omdat er werkzaamhe-den zijn voor de HSL in Nederland gaat de intercity Brussel Amsterdam over Breda waar we meteen over kunnen stappen naar Den Bosch. Om 9 uur worden we opgepikt op het station door dezelfde vriend die ons gebracht had, en om half elf zijn we gedoucht, zijn de koffers leeg, zit de eerste was in de machine en zitten wij buiten. In korte broek. Het is nog bijna 25 graden. Heerlijk om weer thuis te zijn. Alsof je op vakantie bent in Spanje.

Voor Index Treinrondreis Spanje klik hier, Kaart treinreis klik hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: