Gepost door: gijssterks | 4 januari 2008

Op herhaling

Zeker in deze tijd van het jaar zie je sommige dingen die zich elk jaar herhalen.

Ik zag het eerste sneeuwklokje bloeien. Wel oppassen, er moet nog een stuk strenge winter komen…

 De kerstboom hebben we vandaag opgeruimd, de naalden begonnen te veel te vallen om hem tot Driekoningen, komende zondag, te laten staan.

Misschien hadden we hem meer water moeten gegeven.

En gisteren waren we weer bij de Nieuwjaarsreceptie van de Seniorenclub, net als vorig jaar, toen ook op donderdag, toen 4 januari, toen ook bij De Brug in Mierlo.

Het was minder druk dan vorig jaar, veel laatste-ogenblik-afzeggingen hoorde ik, griepjes en natuurlijk ook omdat ze gezegd hadden dat het zou kunnen ijzelen.

Ook nu weer gezellig, ondanks de begrafenis gistermorgen. Mensen die je een tijd niet gezien hebt. Mensen van de eigen afdeling die anderhalf jaar geleden ook met pensioen gegaan zijn. Ik zelf had natuurlijk een ‘vliegende start’ omdat ik al een tijd thuis was. Nu, anderhalf jaar later, hoor je dat de anderen ook hun plekje gevonden lijken te hebben, partners die er ook aan gewend zijn. De een gaat wat meer fietsen *), de ander wat meer klussen, of juist helemaal niet meer, of bewaart volgens zijn partner de klusjes teveel tot de volgende dag, sommigen besteden wat meer tijd aan golf en tennis, of werken er een beetje bij, niet teveel, niet hinderlijk ten koste van de vrije tijd. Zo gaat dat met mensen die met pensioen gaan.

*) Een collega had in het jaar dat hij vijftig werd al een record van 25.000 km in een jaar bij elkaar gefietst. Vorig jaar nieuw record: 46.000 km. Dit jaar wordt gaat hij minder fietsen. ‘Veel minder’ volgens zijn vrouw.

Sommige dingen blijven hetzelfde, het eten was ook goed.

Het was hetzelfde als vorig jaar, tot en met het toetjes-buffet op het eind.


Sommige dingen blijven hetzelfde. Drinken zelf betalen, muntjes kopen die je na afloop kon terugverkopen. Kon, sommige dingen blijven hetzelfde: vorig jaar hadden we twee muntjes over, we hadden ze thuis laten liggen, nu hebben we er vier, voor volgend jaar, ik dacht dat ze op waren maar ik had er nog twee in de broekzak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: