Gepost door: gijssterks | 5 april 2008

De Vuilstort

Img_2144_vijverfolieGisteren heb ik de vijverfolie weggedaan naar de vuilstort. Ik schreef al dat ik vijverfolie in de aanbieding had, ‘Nog maar één keer gebruikt’, maar geen reacties gehad. Het was nu wat opgedroogd, dus opvouwen en in de auto.

Totaal 50 kilo, 10 Euro. We betalen hier 20 Eurocent per kilo. Volgend jaar wordt dat 5 cent/kilo, daar kan ik niet op wachten. Er wordt afgerond op tientallen kilo’s. Bij de weeg- en afreken-post met de alleraardigste dame staat het duidelijk aangegeven. ‘Wij ronden af op 10-tallen, dus 14 kilo wordt 10 en 16 kilo wordt 20’. Achteraf dacht ik, wat zouden ze doen met 15 kilo? Daar hebben mensen wel eens moeite mee.


Ik zal de KRO en/of de NCRV eens een tip geven. Volgens mij kun je op de vuilstort een heel mooi programma maken, in de trant van ‘Hello – Goodby’ van Schiphol, en ‘Te koop op Marktplaats’ of hoe heet dat andere ook al weer.

Een voorbeeld:

  • Toen ik er was waren een moeder-en-dochter, pakweg 45 en 18 jaar oud, aan het lossen uit de achterklep. Stukken van een kast, een prullebak, en meer van dat spul. Ik wilde nog zeggen ‘Heeft ze eindelijk d’r kamer opgeruimd?’, maar mijn lief zegt wel eens dat ik ook gerust mijn mond kan houden. Dat moet genoeg zijn voor een minuut of vijf TV.
  • Er kwam ook een oudere man aangereden, beter gezegd een oudere heer. Type hogere ambtenaar, rond de 65. Hij gooide met een grote zwaai een aktetas door de lucht de hoop op. Ook nu hield ik mijn mond, anders had ik gezegd ‘Eindelijk met pensioen!’. Lijkt me ook goed voor een mooi verhaal.

Dit was op de vrijdag rond de middag. Zo moet je in een halve dag toch een half uurtje TV kunnen vullen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: