Gepost door: gijssterks | 25 juli 2008

Fietspendelboot 2008

Bovenstaande foto laat mooi zien hoe warm het was vandaag, koeien die verfrissing zoeken in het water.

Vorig jaar hadden we het al gedaan met vrienden, met de fietspendelboot die in de zomer vaart tussen Grave en Boxmeer op de Maas, zie de website www.fietspendelboot.nl, meegeweest. Zie ook mijn YouTube presentatie van vorig jaar op YouTube – Cuijk – Boxmeer – Mook nu, vandaag, al 1492 keer bekeken, dagelijks wel een stuk of 5, ergens staat de link maar ik weet niet meer waar.

We hadden toen de boot gemist door een probleem met vaartijden die niet duidelijk waren. We hebben toen twee vrijkaarten gekregen. Alles erover kun je hier lezen.

Vandaag was het er mooi weer voor, we zijn weer met de fietspendelboot meegeweest met dezelfde vrienden. Met de auto met fietsen naar Cuijck aan de Maas, overgestoken met het pontje en naar Gennep gefietst en dan naar opstapplaats Oeffelt, met de boot naar Boxmeer en terug naar Cuijck.

Lekker gefietst, ruim 25 km, mooi weer, tijd ervoor genomen, om 10 uur op de fiets en om 2 uur de boot, tijd voor koffie tussendoor en een lunch onderweg op een bankje. Daarna lekker op de boot gezeten met een verfrissing. Roodverbrand, ik krijg het aanzien van een wielrenner, afgetekend shirt en korte broek.

Natuurlijk onderweg enkele foto’s gemaakt.

Zoals deze:

Een ongeval. Een beetje domme persoon die te snel de rotonde wilde nemen met een volle tank water bij zijn spuit installatie. Dat water gaat dan naar buiten ‘hangen’ en als je te snel gaat dan gaat hij om.

Je ziet hoe de agenten actief helpen, links op de foto, natuurlijk hebben die geen tijd om te kijken waar mijn fiets gebleven is. Ik zou zeggen: Zet er een gevarendriehoek voor, de auto’s konden er langs, en neem een slang en laat het water weg lopen zodat de tank licht genoeg is om hem een duw te geven, maar wie ben ik…

Onderweg nog een paar mooie koeien-foto’s gemaakt, (of zijn het mooie-koeien foto’s):

 

 

 

En op de boot ook nog enkele.

Ik moet de foto’s nog selecteren (= een stel weggooien en andere eventueel bijsnijden en rechtzetten), geen tijd, veel te mooi weer en we hebben vanavond een verjaardag. En daarna voorbereiden voor de mijne, zondag feest, maandag jarig.

Vandaag hadden we dus een beetje vakantie!


De organisatie van www.fietspendelboot.nl heeft wat gedaan met mijn commentaar. Op de site staat duidelijk dat de tijden veranderd zijn in 2008. De borden kloppen ook. Bij de routebeschrijvingen staat het erbij als de tijd een beetje krap is. Goed zo!!

Als je gaat: Op de site staan de opstapplaatsen. Even met de routeplanner kijken waar deze zijn, waar je precies wilt opstappen, scheelt zoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: