Gepost door: gijssterks | 12 juni 2009

Biënnale Vught

Gisteren zijn we wezen kijken, gisteravond, tegen zevenen, na de regen en voor de volgende regenbui. De Biënnale Vught, zie ook hun website. De Biënnale is een expositie van Gallery Van Loon en Simons, alles is ook te koop.

In de krant had al gestaan dat het een groot sukses was, 40.000 bezoekers binnen twee weken. Op de expositie zagen we dat het ook commercieel een groot sukses moet zijn gezien de vele rode stickers bij de kunstwerken.

Hoe het was? Veel mooie stukken. Heel veel. Allerlei soorten kunst. Sculpturen / beelden. Schilderijen. Glaskunst. Heel mooie stukken. Prachtig ingericht ook, een deel is in de Gallery en in de tuin die erbij hoort, een deel in de kerk die er naast ligt.

Een impressie:

Trouwens ook heel sfeervol, in die kerk met toepasselijke muziek erbij.

Wat ik het allermooiste vond? Dit schilderij:

‘Vrouw met bruine ogen en hoofddoek’, Jos van Uijtregt, 130×230 cm, gemengde techniek op doek. Niet gekocht, vond € 7.700 toch wel veel voor een schilderij waarvoor mijn woonkamer eigenlijk te klein is, zo’n schilderij moet je van enige afstand bekijken. Een variatie is het schilderij rechts, ook mooi maar lang niet zo mooi als het andere met een deel van het gezicht … Prachtig!

Met beelden zelf heb ik minder dan met schilderijen. Maar dit beeld kon ik wel mooi op de foto zetten, na de hele dag regen scheen er een beetje zon tussen de bomen door. Mooi effect met het gele schijnsel van de spots!


Wie het allemaal zelf wil zien moet vlug zijn, de expositie duurt tot en met 14 juni 2009. Ik kan het aanbevelen, er is voor elk wat wils. Toegang is gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: