Gepost door: gijssterks | 18 december 2009

(Geen) Afscheidsreceptie

Toon, een vroegere collega, hield gisteren zijn afscheidsreceptie. Hij gaat met pensioen. Overgangsregeling, net als ik is hij van 1950.

Ik had er graag heen gewild. Ik ben gekomen tot de bushalte hier in het dorp.

Tot eind van de maand heb ik mijn rij-ontzegging nog, na de shock van 31 oktober. Mijn lief kent de collega niet, het was heel lang geleden, begin jaren ’80, dat hij op dezelfde afdeling zat. Omdat het ook opa-omadag was besloot ik met de bus naar Veghel te gaan. Rond half zeven zou mijn lief me komen halen (tenzij ik iemand zag die ook deze kant op ging).

Helaas, de sneeuw. Ik was ruim voor half vijf bij de bushalte. Toen er om vijf uur nog geen bus was ben ik maar weer naar huis gegaan. Er zou te weinig tijd overblijven voor de receptie.

Het is een half-uurs dienst. Ik zou verwachten dat, als de bussen sterk vertraagd zijn, ze toch om het half uur / drie kwartier rijden  – het mocht niet zo zijn.
Ooit, in mijn NS-tijd, jaren ’70, had ik bijna ruzie met een ‘echte spoorman’ die de Spoorwegschool nog gehad had. Toen een treinen een half uur te laat was zei ik ‘Dan is hij weer op tijd’. Dat was tegen het zere been. Hij werd boos: ‘Als je bij de Spoorwegen werkt moet je toch snappen dat je  onzin staat uit te kramen. Het treinnummer klopt toch niet.’ …

Jammer. Niet alleen om Toon een hand te geven. Om een of andere reden zag ik er toch wel naar uit de vroegere collega’s, de werkenden, weer eens te zien, zo vaak doet zich de gelegenheid niet voor. Gepensioneerden zien we weer met de nieuwjaarsreceptie.

Het is eeuwen geleden dat ik met de bus geweest ben. Opvallend: Ik heb nergens duidelijk kunnen lezen hoe je betaalt – misschien moet ik op inburgeringscursus.
Ik had ingeschreven op een gratis dagkaart voor de bus, actie van de Provincie, maar die had ik nog niet, dus had ik ’s middags bij de Primera een strippenkaart gekocht, 30 eurocent per zone, hier in Noord-Brabant – geen geld. Veghel – ca 16 km – is 6 zones, pakweg een dubbeltje per kilometer dus.
Later donderdagmiddag kwam de post – met de dagkaart…

Jammer dat het allemaal niet doorgegaan is. Sneeuw heeft ook nadelen.

Niet alles loopt altijd zoals je het zou willen…

Bleef alleen nog de avond van de Fotoclub, aanvang 20:00 uur.


Om half zeven belde iemand van de fotoclub. De clubavond was afgelast na afzeggingen en vanwege het slechte weer, voor mij is het 250 meter lopen, anderen komen van buiten het dorp.

Zoals ik al zei: Niet alles loopt altijd zoals je het zou willen…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: