Gepost door: gijssterks | 14 januari 2010

Sneeuw 2010

Nog steeds volop sneeuw hier. Het blijft mooi, al zouden veel mensen ondertussen willen dat het warm water ging regenen.

Ik heb er al dagenlang spierpijn van in de kuiten, ik was het een beetje ontwend, lopen in de sneeuw. Op de stoepen zit op veel plaatsen vastgelopen sneeuw die er als een ijslaag op zit en zelfs de paadjes in het bos beginnen glad te worden van het vele wandelen.

Vandaag scheen de zon de hele dag. Nu zie je helemaal dat de dagen langer beginnen te worden. Vooral ’s middags, ik zag dat ik de tuinlampen gerust een half uurtje later kunnen.

Vanmorgen even met Lisa naar het speelveldje geweest. Niet om te spelen, alles is koud.

P1090690_lisa

Lisa vindt de sneeuw niet echt leuk. ‘Opa – dragen’‘Nee Lisa, je kunt zelf lopen’.

Vanmorgen zat ze nog in de auto toen ze mij binnen zag staan. ‘Opa thuis. Opa niet in het ziekenhuis’. Geheugen: OK.

Vanmiddag, Lisa sliep, ging ik met Indy het bos in. Lekker rondje uurtje. Een paar foto’s gemaakt. Mooie foto’s krijg je bijna vanzelf met dit weer.

P1090700_sneeuw_zegenwerp_14_jan_20P1090694_zegenwerp_sneeuw_golfbaan

Het lijkt nog wel even winter te blijven. Ik heb in elk geval genoeg hout naar voren gehaald om een week of wat flink te kunnen stoken.

Of de vorst aanhoudt? Ik ga uit van de niet officiële Wet van Pelleboer:

In een goede zomer begint het mooie weer eerder dan voorspeld en duurt het langer, in een slechte zomer duurt het langer voor het begint en duurt het korter.

Zo zal het met de winter ook zijn. In elk geval: Ondanks de temperatuur van enkele graden boven nul bleef de sneeuw vandaag goed liggen. ‘Hij wacht op nieuwe sneeuw’ zeiden ze vroeger in zo’n geval.


Wat me intrigeert: De sporen op het ijs. Sporen van konijnen.

P1090698_sporen_op_het_ijs

Wat ik me afvraag, hoe weten die konijnen of het ijs sterk genoeg is? Of zouden er ook af en toe konijnen verdrinken omdat ze niet goed opletten?


Responses

  1. Mijn kat is een paar jaar geleden door het ijs gezakt en verdronken. Ze hebben geen idee. De overgebleven kat mag dus ook niet meer naar buiten (ze protesteert heftig elke dag) zo lang er ijs op de sloot ligt. Ik wil dat nooit meer meemaken. Het was echt zielig om te zien hoe hij geprobeerd had aan de kant te komen, want je zag echt een spoor in het ijs. Als ik er nog aan denk…………………vreselijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: