Gepost door: gijssterks | 21 mei 2010

Er zit bij mij geen draadje los

Gisteren op de extra controle geweest bij de ICD Technicus. Het goede nieuws was dat ik, na overleg met de elektrofysioloog, weer mee mocht naar huis, er zit bij mij geen draadje los. Een hele geruststelling. Op zo'n dag zelf begint het toch te kriebelen. Te vaak heb ik verhalen gehoord van mensen die moesten blijven na een probleem met de ICD zelf of met de lead, het draadje.

Ik moest op extra controle. Bij het instellen van de ICD 4 weken geleden (zo lang / kort ben ik uit het ziekenhuis) bleek een waarde plotseling veranderd te zijn. De sense-value van de lead of zoiets.

Ik wist niet wat het was, nu wel. De waarde geeft aan hoe goed de ICD via de draad, de lead, de eigen stroom van het hart oppikt. Dat heeft te maken met het hoe goed de draad vastzit in de hartwand. De waarde was 23 en was na de ablatie van 16 april plotseling gedaald naar 6 of 7 terwijl die minimaal 5 moet zijn. Nu was de waarde 8. 'Over 4 maanden terugkomen' had de elektrofysioloog doorgegeven aan de technicus, maar ik heb al een afspraak staan bij hem voor begin juli.

De waarde was gelukkig opnieuw goed genoeg om me naar huis te laten gaan. Hij wordt ook niet slechter dus de lead, het draadje, zit er nog steeds goed in. Anders gezegd: Er zit bij mij geen draadje los.

In theorie zou hij niet eens meer nodig zijn, als het probleem van de ritmestoornissen opgelost is door de ablatie … Nee, ik wil hem niet kwijt, en de volgende mogen ze klaarleggen, ik wil (nog?) niet zonder.

We waren vroeg, we zaten aan de koffie. Ik zei ineens tegen mijn lief 'Zo zie je nog eens een bekende'. Totaal onverwacht, ook voor haar,kwam M er aangelopen met haar man. M, waarover ik in de log van 21 januari geschreven had:

Knipsel M

Ze kwam voor haar 4-maandelijkse ICD-controle net als toen in januari. En ook nog op dezelfde tijd als wij zo'n beetje… Leuk!

Tsja, als zoiets gebeurt … dan moet de rest, de controle, ook wel goed komen…

Verbazingwekkend trouwens, haar ben ik al eerder tegengekomen bij een controle terwijl ze bij een andere specialist is. Voor de rest zijn we eigenlijk nog nooit bekenden tegenkomen ondanks dat je in de loop van de tijd aardig wat lotgenoten meegemaakt hebt. Maar ja, M en ik liepen toen al gelijk toen, 13 november 2004 – het zal wel met astrologie te maken hebben of zoiets.

Voor de goede orde: Wij spreken niet stiekem af om elkaar zo in het UMC Utrecht te ontmoeten. Ik kan wel een andere lezing geven maar om nou stiekem af te spreken in het UMC en allebei je partner mee te nemen om met je naar de ontmoeting te rijden – dat staat ook weer zo dom…

De afspraak met de technicus ging ook heel voorspoedig. Afspraak tien voor vier. Half vier gemeld, twee minuten later aan de beurt. Iemand uitgevallen. Soms zit alles mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: