Gepost door: gijssterks | 12 juli 2010

Hoe warm het was en hoe druk…

Ach, druk, het viel wel mee dit weekend, leuke dingen waren het. En warm, ach, het hoort erbij, al ben ik blij dat het even wat minder wordt. 39,6°C in de tuin is toch wel erg veel. Als het 's nachts maar wat af zou koelen dan zou het beter te verdragen zijn.

Zondag de doop, zaterdagmiddag kwam oudste zoon en zijn vriendin al over uit Almere. Geen airco maar arko – alle ramen kunnen open – dan is het warm al is het maar een uur rijden.

P1110352 Dieze We hebben met ze gevaren over het riool van Den Bosch. Beter: over wat eens als riool gebruikt werd: de Binnendieze, een structuur van kleine riviertjes onder de binnenstad, zie http://www.binnendieze.com. Je vaart onder de stad, zijn vriendin kende het nog niet.

Drie weken geleden keek ik even op de site om te kijken welke we zouden boeken. Nieuwe Bastiontocht was al vol, de Vestingroute kon nog net, eind van de middag. Bij de Bastiontocht stap je ook nog uit en krijg je een stukje historische uitleg.

Ik heb de gids nog iets kunnen leren: Hij zag Groot Hoefblad in een bocht van het riviertje en hij noemde het Berenklauw. Niet dat het veel uitmaakt, het publiek gelooft meestal alles wat er verteld wordt.

Daarna uit eten. Restaurant Croy in  Boerderij de Pettelaar, nieuw nadat het restaurant lang leeg gestaan heeft. Drie gangen keuzemenu, € 19,75 in het weekend anders € 14,95. Het eten was niet slecht alleen vind ik dat ze de botersaus wel over de sliptongetjes hadden moeten doen maar niet over de groenten. Ze zullen ze ook iets moeten doen aan de prijzen. Voor minder dan € 100 met z'n vieren eten en drinken: daar kan zo'n restaurant niet van bestaan denk ik.

Het was leuk en gezellig!

's Avonds nog flink onweer. Hoewel: 13 mm regen en alles staat hier nog overeind…


L7112487 Wouter doop Gisteren kwart voor twaalf was de doop van onze kleinzoon: Wouter Gijsbertus Maria.
Eén foto, meer niet. Bijzonder genoeg natuurlijk om er een grote log aan te wijden. Meer ga ik hier niet laten zien, ze hebben een eigen website en daar staat alles, klik hier. Met foto's, ze hebben best mooie vind ik, ik heb ze als eerste kunnen bekijken.


De rest van de middag en de avond was het nog wel erg warm. Gisteravond was het nog steeds te warm om een eind te gaan fietsen ook al was het bijzonder rustig op de weg om half negen.  

Makkelijk onthouden: Wanneer ze de derde keer tweede werden bij het WK? 11 juli 2010, dat was de dag dat Wouter gedoopt werd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: