Gepost door: gijssterks | 18 juli 2010

Seniorenreis 2010

Gisteren was het weer zover. Het jaarlijkse reisje met de Seniorenclub, de club van gepensioneerden.

Rondvaart met lunch in de Biesbosch, stadswandeling op eigen gelegenheid in Dordrecht en eten in Terheijden.

Er worden vier reisjes georganiseerd, eentje gratis, je mag met bijbetaling ook meerdere reizen doen. Wij kozen deze, de volgende twee konden we al niet. Sommigen gaan vier keer mee.

Leuk om de oud-collega's weer eens te zien, en daar gaat het tenslotte om. Leuk voor een keertje. Een reisje in de zomer, de Nieuwjaarsreceptie, daar blijft het bij. Het moet leuk blijven en na je pensioen krijg je een ander leven met andere belangstellingen.

Het valt op dat elk jaar de mensen een jaartje ouder worden. Weinig instroom van onderaf nu de pensioenleeftijd naar boven gaat en er enkele jaren geleden een vervroegde uitstroom geweest is, een van hen was ik. mensen die dertiger waren toen de fabriek gestart werd in '63 zijn nu tachtigers. Hier en daar zie je dan ook een rollator of een stok. Zover ben ik nog lang niet, zoals ik dan zeg: ik ben pas 59. Nog even, nog 10 dagen, maar dat zeg ik er niet altijd bij.


P1110370 Op de boot Varen op de Biesbosch is leuk. We kennen het, we zijn er de afgelopen jaren al verschillende keren geweest met uiteenlopende tochten. Van de uitleg hebben we niet alles meegekregen, daar kwamen we ook niet voor. De foto is van direct na de lunch, later was het dek helemaal vol.


Dordrecht, ach, wat zal ik zeggen. Dank zij het Big Rivers festival van dit weekend waarbij in de stad diverse podia waren met muziek zal het in onze herinnering blijven als de stad met die verschrikkelijke herrie. Wat we gehoord hebben was deels blijkbaar onder het motto 'Niet Mooi Wel Hard'. We waren niet de enigen, toen we na een goed uur belanden op een terras aan de haven waar het wel goed toeven was waren er meer die vlugger teruggekomen waren vanwege die herrie. Het festival zal wel bedoeld zijn voor een ander publiek.

P1110390 Augustijnenkerk Dordrecht We waren nog even de Dordtse Augustijnenkerk in gelopen. Een man sprak ons aan - bij sommigen zie je van afstand van welk geloof iemand is – en vertelde het een en ander over de kerk. Hij vertelde dat deze kerk de eerste kerk was die overgegaan was naar de Staatsen, de protestanten dus, aan het begin van de tachtigjarige oorlog. Ik kon nog net de vraag inslikken 'En wanneer krijgen wij hem terug', wij katholieken bedoel ik. Toegegeven, hij gaf een interessant stukje uitleg. Ik heb nog wel gezegd dat ik vond dat er weinig mooie beelden te zien waren. Begon hij uit te leggen dat zoiets nooit is in protestantse kerken. Ja, het was een serieuze man.

Wat we uiteindelijk van Dordrecht vonden na dat beetje wat we gezien hadden? Nee, niet onze stad. Kan wel zijn dat er 1000 monumenten zijn en dat je er een week moet zijn om alles te zien – niet onze stad. Deels vanwege de klereherrie, deels ook vanwege het publiek dat er was al lag dat misschien ook aan het festival. Bovendien was het winkelcentrum erg, erg druk. Ja hoor, ik zal het zelf zeggen: wij moeten misschien maar beter in ons eigen boerengat blijven…


P1110400 Water Daarna nog een diner. Drie bussen, er zijn gelegenheden die er in gespecialiseerd zijn. Alleen het water. Ik kan het wel een beetje begrijpen, een bus gepensioneerden. Maar we hadden water gevraagd en een glas wijn bij het eten. Kregen we elk een half glaasje water. De serveerster: 'Ik dacht dat het voor medicijnen was…'. Ze had nog wel een flesje Spa kunnen verkopen… Overigens, het moet ook gezegd worden: Voor een vegetarische collega hadden ze een kaassoufflé, zonder dat het tevoren opgegeven was. Terwijl ze op zulke plaatsen het principe hanteren dat iedereen hetzelfde moet hebben, daar is de prijs op aangepast.


Al met al een leuke dag, prachtig weer voor zoiets, beter dan regen en ook beter dan een dag met 35°.


Responses

  1. ha leuke dag gehad dus. Je moet een keer op een doordeweekse dag in het voorjaar of de herfst naar Dordrecht gaan. Niet naar het winkelcentrum, maar naar de bochtige en hobbelige straatjes erachter en ernaast. Prachtige doorkijkjes over bruggetjes. Het mooie stadhuis. Monumenten genoeg, maar die straatjes, gevuld met aparte winkeltjes, galerietjes, chocolatierie, theepotten winkel, verf benodigheden, antiek winkeltjes, die zijn nog veel leuker. Lekker slenteren en een lunch bij het smalste restaurantje aan het water. Doen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: