Gepost door: gijssterks | 19 december 2010

Onze eerste vakantie van 2010

We zijn er weer. Even een weekje Zwitserland gedaan. Busreis, Glacier Expres en meer. Met een gezelschap met de bus naar overnachtingspunt bij Basel, dan naar Chur in het zuid-oosten van Zwitserland en van daaruit de bergen in, Sankt Moritz, Arosa, Davos. Terug via Sankt Gallen naar Basel en na een overnachting terug naar huis.

Vorige week vrijdag vroeg ik bij de kaasboer om de kaas vacuum te verpakken. ‘Ga je alweer met vakantie!’ zei hij. Er stond een bekende achter me die meteen reageerde met ‘Ho, ho, niet zo snel. Het is hun eerste vakantie dit jaar’. Inderdaad, onze eerste vakantie sinds … sinds de shock in Rome, 31 oktober vorig jaar. Even hoefde het niet na de logeerpartijen in UMC Utrecht afgelopen winter en voorjaar,afgezien van een keer een nachtje weg in eigen land.

Het was een fijne vakantie. Lekker er uit. Geen druk van de ICD, het idee dat hij af zou kunnen gaan is weg, al gaan je gedachten nog wel eens … Enige schaduw die er over hing was het risico terug te moeten, met een schoonzuster gaat het heel slecht.

Goed gezelschap, bijna volle bus met 43 van de 46 plaatsen bezet. Geen zeurpieten of mensen die de zaak ophouden. Iedereen altijd op tijd, ’s morgens en ook bij vertrek na vrije tijd ergens na een excursie. Goed weer. Sneeuw, veel sneeuw, en daar gingen we natuurlijk ook voor. En dit terwijl de bus geen oponthoud had vanwege die sneeuw.

Ook de terugreis ging erg voorspoedig zonder enig ongepland oponthoud. Op de rijbaan aan de andere kant wel, bij Koblenz lag een vrachtwagen over de vangrail op zijn kant, wij moesten even afremmen, na het ongeval zagen we nog een kwartier langzaam rijdend en af en toe stilstaand verkeer aan de andere kant. Ook nu weer stond de file aan de andere kant.

Goede hotels, zeker omdat we er alleeen overnachtten. Ook goed gegeten, het was inclusief diner -hoewel: toen we saffraan-risotto hadden was ik een van de weinigen die het wel lekker vond. Geen Zwitserse franken over, toen we in de delicatessenzaak nog een paar muntjes kleingeld over hadden vroeg ik of ze daarvoor iets hadden en de verkoopster kwam met twee caramels – dus deden we alleen Euro’s in de pet die op de terugreis rondging voor reisleidster en chauffeur.

Natuurljk ook foto’s gemaakt. Een medereiziger maakte analoge foto’s – weet je nog, met een filmrolletje – en vroeg een paar keer ‘Heb je vandaag nog veel foto’s gemaakt?’ en dan antwoordde ik met ‘Ja, wel meer dan twintig’. Voor 5 dagen in Zwitserland zijn dat er dus meer dan honderd.

Een voorproefje van de foto’s:

Advertenties

Responses

  1. Fijn dat jullie ervan genoten hebben,jullie hebben het verdiend!groetjes Leo en Geerdien


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: