Gepost door: gijssterks | 27 december 2010

Kerst 2010

Met zo'n tweede witte kerst op een rij zijn er beslist een heleboel kinderen die later met weemoed denken aan 'vroeger toen er met Kerstmis altijd sneeuw lag en wij met papa en mama en opa en oma een wandeling maakten in de sneeuw in het bos'. Waarom ik dat denk? Het was druk in het bos toen we samen een sneeuwwandeling maakten op Eerste Kerstdag 's middags. Normaal kom je er een paar mensen tegen, nu zeker meer dan honderd.

Ondanks het overlijden van onze schoonzus op Kerstavond is het toch een goede Kerst geworden. Beetje vreemd wel misschien. Eerste Kerstdag lekker rustig een kerstdiner met ons tweeën, na condoleancebezoek en een flinke wandeling. Uitbuiken met Home Alone – ik had die al zo vaak gezien dat ik een tijdje achter de computer ben gaan zitten. Tweede Kerstdag waren we in Almere waar we Kerst gevierd hebben met de kinderen, schoondochters en kleinkinderen. Het was er heel gezellig! En natuurlijk ook daar weer goed gegeten. Ook geen verkeersproblemen erheen en terug. Heel geslaagd!

Omdat we lang weg waren was ik gistermorgen voor het ontbijt al met het beest het bos in geweest, beest moe maken. Het was mooi weer, te mooi om geen foto's te maken. Ik laat er een paar zien die ik zelf mooi vond:

P1130050 Zegenwerp Bos 
P1130064 Wandelaars in de sneeuw 
P1130070 Genenberg 
P1130068 Sluis 

In het dorp wordt al enkele dagen niet meer gestrooid, het zout was op, er was nog voorraad voor minder dan één strooibeurt en dat zout wilden ze bewaren voor noodgevallen, ijzel dus.
Hier de doorgaande weg midden in het dorp bij de AH en bij de brug over de Dommel gistermorgen:

P1130074 Zout op 
P1130075 Brug Gestel 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: