Gepost door: gijssterks | 9 maart 2011

Valencia

Nee, wij hebben geen Carnaval gevierd. Wij zijn een lang weekend weggeweest. Valencia. Vrijdagavond 17:45 uur heen vanaf Schiphol, dinsdagavond 20:40 terug naar Schiphol, vanmorgen 01:15 thuis.

Foto's gemaakt, veel foto's, wie vaker op deze weblog komt die kent me. Een kleine selectie nu al hier in de weblog.

Soms laten we foto's maken van onszelf, deze hier kon ik zelf maken in het Oceanogràfic voor een spiegelend gebouw:

L3076649 Spiegeling 
We kenden Valencia, we zijn er 4 jaar geleden geweest. Toen iets meer dan een volle dag, te kort.

Valencia is een 'lieve' stad, vriendelijk, ook goed te belopen, veel te zien. Ook gewoon om er te zijn voelt prettig. Ook nu weer. Zoals hier op het Plaza dela Reina bij de kathedraal, we zaten in een hotel vlak daarbij.

P1130553 Plaza dela Reina 
Vrijdag regende het een groot deel van de dag. Wij kwamen 's avonds aan, wij hadden er geen last van gehad, toen wij aankwamen was het droog. Zaterdag begon een beetje bewolkt maar er kwam steeds meer zon. Zondag en maandag volop zon, dinsdag wat minder. Temperatuur 's middags 16-19 °C. Mijn voorhoofd verbrand, ook mijn kruintje.

Veel gezien maar toch vooral ook de rust genomen om te genieten van de stad zelf. Wandelen, terrasje op zijn tijd. We hebben dan ook lang niet alles gezien. Wel bijvoorbeeld de Mercado Central, de overdekte markt, altijd mooi om te zien. En voor foto's:

L3086799 Mercade Central 
We gingen weg uit Brabant en moesten dus de Carnavalsoptocht missen. Niet echt, in Valencia was het Las Fallas, een drie weken durend feest. Zaterdagavond half elf was er de optocht, en zondagmiddag de kinderoptocht. Het leek wel een beetje Carnaval, maar dan een soort light-versie, minder grotesk, zonder drank, de poppen op de wagens waren verklede mensen, en het publiek was niet verkleed.

Deel van de Fallas zijn de dagelijkse Macletas Wij waren er zaterdagmiddag. Zeer indrukwekkend.
Een heel groot publiek staat er tot wel anderhalf uur lang te wachten tot er een ontzettend knalfeest losbarst – van 5 minuten.

P1130460 Menigte Playa Al 
De knallen gaan zo hard dat je het voelt tot in je knieën en buik. Het geluid van 10.000 strijkers, steeds meer en steeds harder tot je er bijna dizzy van wordt. We stonden onder de rook en werden er op het laatst helemaal door overschaduwd. Prachtig!

P1130461 Mascleta 
Maandag met de Toeristenbus naar de La Ciudad de las artes y ciencias, de stad van de kunst en wetenschap, gebouwd tussen 1989 en 1999 en waar ook L’Oceanogràfic is, dolfinarium en aquaria, zeehonden en nog veel meer allemaal bij elkaar.

 L3076565 Ciudad de las Artes y Ciencias 
L3076579 Ciudad de las Artes y Ciencias 
Ik wilde altijd al eens naar een stierengevecht, gewoon om het eens meegemaakt te hebben. De arena is helemaal opgeknapt, alleen jammer maar helaas: pas volgende week wordt hij geopend. Ze waren er zelfs op zaterdag nog aan het werk, laatste beetjes afstucadoren en zo.

L3056062 Arena Valencia 
Veel meer foto's, nog mooiere dan die ik nu vlug uitgeselecteerd heb, ik moet ze nog uitzoeken.  


Veel gezien, ik zei het al, maar lang niet alles. We zijn maar in één museum geweest, we hebben niet gefietst, de dierentuin hebben we niet gezien.  Zoals schoondochter zei: 'Ik hoor het wel: je wilt nog een keer'. Wie weet…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: