Gepost door: gijssterks | 9 april 2011

New Kids winkel

Toen we vanmiddag naar ons moeder gingen, in Den Dungen, zagen we dat iets verderop in de Litserstraat een grote drukte was. In het gebouw wat eens een Rabobank was is vandaag de New Kids winkel geopend. Wij waren er iets na drie uur, de winkel as geopend om 12 uur. 
Een fotomoment.

Er kwamen een stelletje aanlopen. Ik vroeg 'Zijn jullie echte New Kids?', ze voldeden aan het beeld. 'Hij wel, ik niet' zei zij. 'Dan zet ik jullie toch op de foto'. Geen probleem. Eerder had iemand uit de buurt in een interview in de krant gezegd dat hij wel foto's maakte maar stiekem, met een zoom-lens, omdat hij niet zat te wachten op boze New Kids fans - ik snap dat niet, mensen die zich op een bepaalde manier kleden of gedragen laten zich vaak maar al te graag op de foto zetten.

P1140011 New Kids winkel 
Waar ze naar keken? Naar de lange rij voor de winkel. Gelukkig was de Litserstraat afgesloten voor werkzaamheden zodat er plek zat was. Of misschien hebben ze vrijdag de afsluiting aangehouden vanwege de te verwachten drukte.

Zo druk was het er:

P1140005 New Kids winkel 1 

Op de voorgrond toeristen, en ook op de eerste foto op de achtergrond op het muurtje, die kijken naar de New-Kids-toeristen. Loco's. Grappig!

P1140008 New Kids winkel 3 

Ik zag dat de New Kids auto, de oude Opel Manta GSI een nieuw nummerbord heeft. Ingevoerd zeker.

P1140007 New Kids winkel - Opel manta 

En toch … de New Kids winkel is helemaal niet in het Maaskantje. Die staat in Den Dungen, scheelt een paar honderd meter. Niet ver als je uit een stad komt, maar naar dorpse maatstaven wel. Er is van oudsher tenslotte een zekere rivaliteit. 'Kom je uit Den Dungen?''Neeeee, ik kom uit het Maaskantje.' Terwijl het voor de buitenstaander één dorpskern is. Vroeger stonden er nog borden op de grens tussen Maaskantje en Den Dungen maar de Maaskantje-borden zijn zo vaak weggehaald dat de gemeente gestopt is ze te vervangen.

Binnenkort filmopnamen voor de nieuwe New Kids film. Zo gebeurt er nog eens wat in Den Dungen, ook al is niet iedereen er enthousiast over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: