Gepost door: gijssterks | 12 april 2011

Tsjechov 3 – 1. De Meeuw

Donderdagavond zijn we naar Theater aan de Parade geweest. Tsjechov3 – De Meeuw.

De Meeuw 
De Meeuw is deel 1 van een serie van 3 toneelstukken van Tsjechov, vandaar het 3e macht-teken bij Tsjechov3. Dit seizoen De Meeuw, in 2012 Oom Wanja en in 2013 De Kersentuin, alles met een vast team. We kunnen het alvast in onze agenda zetten, donderdag 12 april 2012 en donderdag 4 april 2013.

Over de inhoud is alles te lezen op de website www.tsjechov3.nl. In het kort: De Meeuw gaat over verwikkelingen tussen mensen zoals die samen een zomer doorbrengen. Humor, melancholie, haat, liefde, afhankelijkheid, alles wat er in het leven speelt. Relaties tussen mensen, ieder met de eigen invalshoek. Ze komen ook weer bij elkaar, twee jaar later. Dingen die bereikt zijn maar meer nog de desillusies. De wanhoop.

Hoe we De Meeuw vonden: Heel goed. Overtuigend gespeeld. Eigenlijk gewoon goed.

Ik zeg erbij dat ik ook wel hou van verhalen zoals hier bij Tsjechov waarbij het niet allemaal goed komt op het eind. Zo zit de wereld niet in mekaar, niet alles komt goed, je went eraan, OK, maar dat alles altijd goed komt – nee. Soms wel, niet altijd.

Wat jammer is: Het gebrek aan belangstelling. 200 plaatsen verkocht en meer lege plaatsen dan dat er bezet waren, het balkon was helemaal leeg. Jammer. Terwijl het echt de moeite waard is. Vinden wij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: