Gepost door: gijssterks | 28 mei 2011

Nieuwe wandelschoenen

P1140423 Nieuwe wandelshoenen 
Gisteren nieuwe wandelschoenen gekocht. We moesten toch naar De Wit want mijn lief's badpak was stuk (nee – geen foto!).

Ik had ze al heel lang, langer dan dat deze weblog bestaat, ik had ze al voor 'Het'. Het waren mijn tweede paar 'echte wandelschoenen' en die had ik gekocht ongeveer in de tijd dat we onze eerste hond hadden en dat is 17 jaar geleden, we schatten dat ik deze ongeveer 10 jaar heb gehad. Bij gemiddeld 1 km per dag zou dat in 10 jaar 3.652 km zijn (inclusief de 2 schrikkeljaren). Ik denk dat het gemiddelde een stuk hoger ligt, meerdere keren per week loop ik 5 km of meer.
Ze lijken duur maar per kilometer valt het nog wel mee.

Gelukkig vond ik met behulp van de foto die ik thuis gemaakt had en met de wikelmeneer dezelfde als die ik had. Of tenminste ongeveer dezelfde – verbeteraars zijn onverbeterlijk, die blijven sleutelen – de haakjes van de veters zijn ietsje anders.

P1140416 Wandelschoen zool 'Deze zijn goeie om te wandelen' zei de winkelmeneer – ze hebben daar een gespecialiseerde afdeling met ook echte bergschoenen - 'Er zit schuimrubber in de zool verwerkt'. Ik zei dat ik dat wist en liet de foto van de hak van de oude schoen zien.

Volgens de winkelmeneer zijn wandelschoenen meestal na 3-4 jaar versleten bij afstanden zoals ik die loop. 'Je hebt een goede aflooop' zei hij. Klopt, ik heb zelden last van mijn voeten en kan overal op lopen - op gele houten klompen bijvoorbeeld. Ik loop ook gerust met sandalen door het bos – geen probleem. Bovendien loop ik veel over zandpaden zoals in het bos of langs de Dommel en dat scheelt heel veel met slijten.

Morgenvroeg lopen we naar de St Jan, 8-9 km afhankelijk van de route. Toch maar de oude nog een keer denk ik – al moet het kunnen met de nieuwe.

Deze staan nu in elk geval op de weblog geregistreerd, misschien heb ik er wat aan als ik over tig jaren weer nieuwe moet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: