Gepost door: gijssterks | 13 juli 2011

Fietsen – Leerdam

Met het slechte weer van vandaag, hele dag regen, hele dag geen zon, is het leuk om aan de dag van gisteren te denken: Mooi weer, lekker gefietst, zon, verbrand, 25+ °C, gewoon lekker.

Knipsel Fietstocht Leerdam Dit rondje: In ANWB-knooppunten 57, 34, 35, 36, 37, 54, 39, 53, 50, 25, 03, 02, 30, 32, 31, 35, 34, 57. Uit de Libelle.

Lengte 34 km, wij hadden er 40 van gemaakt, met een beetje omrijden en misschien ook iets anders dan de officiele route.

Ik maak de route met mijn MapSource (van Garmin) routeplanner op de PC waarbij ik de knooppunten ingeef. Vervolgens wordt die route naar de Garmin fietscomputer / routeplanner gestuurd en die … berekent de route opnieuw aan de hand van de knooppunten en de gegevens op de eigen kaart van 'Mooiste Route'. Deze kan afwijken van wat de bordjes aangeven.
Gevolg was dat we naar knoopunt 39 reden en daar moesten omkeren. De 'officiele' route van de knooppuntenbordjes kwam van de andere kant af.
We hadden een discussie over hoe dat kon.
"Geen ruziemaken!" zei de man die net op de kaart van knooppunt 39 daar vlakbij stond te kijken.

Mooie route, al vonden we het eerste gedeelte van Leerdam naar Gorinchem noordelijk van de Linge een stuk minder mooi dan de rest. Rommeliger, bekrompener, ik kan er de vinger niet echt op leggen. Wellicht dat de zuidkant door de nabijheid van de A15 moderner is of zo.

Enkele foto's:

  • Rivierenland:

P1150064 Rivierenland 

  • Fort Vuren, met horecavoorziening, langs de route. Rijksmonument.

P1150058 Fort Vuren  

  • Koeien in het gelid

P1150080 Koeien 

  • De Grote Kerk in Leerdam, ook populair bij de jeugd. Ook een rijksmonument.

P1150084 Leerdam 


Slecht weer vandaag. Vanmorgen was het eigenlijk seniorenwandeling van de Natuurgroep, tweede woensdag van de maand. We zouden fietsen naar de Pettelaar. Het werd een klein rondje wandelen op Haanwijk met een klein groepje belangstellenden. Jammer, die regen – hoewel het overdag wel meeviel, af en toe miezerregen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: