Gepost door: gijssterks | 3 augustus 2011

Fietsen

We hebben gebruik gemaakt van het zomerweer om te fietsen.

Deze zomer moet je er gebruik maken van de mooie dagen als je kunt. Met in het achterhoofd de wet van Pelleboer.

De 'Wet van Pelleboer' zegt dat in een slechte zomer een mooie periode korter duurt en minder is dan voorspeld, in een goede zomer duurt die langer en de temperatuur is dan hoger.
Deze zomer is het dus korter. Weekendvoorspelling was mooi weer en aan het einde van de woensdag buien. Vanmorgen, woensdag dus, regende het een beetje toen we om 8 uur opstonden.


Maandagmiddag een korte tocht, met de fiets op de auto naar Vlijmen en van daar uit een dijkentocht gemaakt.

Over de Heidijk / Zeedijk naar Drunen en Doeveren, over de Maasdijk langs Heusden naar Bokhoven en van daaruit terug naar Vlijmen, steeds over of langs dijken. De ingekorte route Land van Drunen en Heusden, ingekort in de zin dat we de Maas niet overgestoken zijn, anders was de route meer dan 50 km, teveel voor een namiddag als je ook nog wat wilt zien.

Mooie tocht, 36 km, meest fietspaden over de dijken.

P1150360 Dijksluis bij Doeveren Bij deze sluis in de dijk (vlak bij Doeveren vanaf Drunen) stopten we om hem eens goed te bekijken. Hoe de constructie is, gemetseld en met gleuven om planken in te laten zakken om hoog water tegen te houden. Foto van bovenaf gemaakt. Interesse vanuit mijn heemkunde-achtergrond. Historie in het landschap. Tekenen in het landschap. Ik merk dat ik anders kijk.


Dinsdag een lange tocht, de Grenslandfietstocht.

Start in Budel. Van daar uit langs de grens over de Beverbeekse Heide, Groote Heide, langs de Achelse Kluis via Schaft en Westerhoven naar Bergeijk. Dan de grens over naar Lommel (B) en via Neerpelt (B), Achel (B) en Hamont (B) terug naar Budel. Totaal hadden wij bijna 70 km (voor Bergeijk een keer linksaf in plaats van rechtsaf - tip: vanaf knooppunt 05 volg knooppunt 85).

Knooppunten goed aangegeven (behalve genoend 06) en niet – zoals hier in de buurt vaak is – bordjes met graffity of weggekraste aanduidingen op de borden.

Dit was een tocht in de categorie Heel Mooi. Vooral in Nederland meestal door bos en hei fietsend. Meestal over goede fietspaden, soms en stukje gewone weg of landbouwweg.

P1150375 Heideveld

In Bergeijk hadden we een lunch-stop. De Gouden Leeuw.

P1150384 Gouden Leeuw Bergeijk Als ik iets niet kan afraden: Even iets eten bij de Gouden Leeuw in Bergeijk. Slechte zaak. Onacceptabel lang wachten. "Briefje verkeerd terecht gekomen".  Een beetje fatsoenlijke zaak biedt in zo'n geval een drankje aan. Zij niet! Als we niet al betaald hadden waren we sowieso al eerder weggegaan.

We hadden besteld, we waren er iets na 1 uur. Bij de mensen naast ons hoorden we even later al dat ze wel erg lang moesten wachten, "het was druk". Wij kregen na zo'n 10 minuten ons drinken, gelijk alles afrekenen, dus wij verwachtten ook de boerenomelet en het broodje warme kip zo te krijgen. Nog eens gevraagd, het was al een half uur later. "Ja, het is druk, het duurt even, het zal zo wel komen".
Om 10 voor 2 vroeg ik mijn vooruitbetaalde geld terug, "Dan gaan we naar die visboer daarginds".
Drie minuten later hadden we ons eten. "Het briefje was verkeerd terechtgekomen" zei ie. Met excuses. Maar toen kon het dus wel vlug.

Eerder vond ik dit wel grappig, bij de Achelse Kluis. Moest denken aan die Mars reclame, die met die prullenbak met Mars wikkels (ja - Mars-bloed, sommige dingen blijven). Die renfiets naast de poort …

P1150365 Achelse Kluis 
Bij Neerpelt (B) hebben we ook nog echte Belgische paarden gezien:
P1150393 Paarden
 
Al met al een hele mooie rit. Ondanks de warmte.


En vandaag dus foto's bijwerken, weblog maken etc.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: