Gepost door: gijssterks | 13 augustus 2011

Wij zijn er weer!!

We zijn even weggeweest. Even een stukje fietsen. Omgeving Dresden, de KRAS fietsvakantie, de Dresden & de Elbe fietsroute. Een 7-daagse reis, zes overnachtingen, met goede fietsen van de organisatie.

  • Goed weer gehad. Regenjassen hadden we thuis kunnen laten.

Zondagmorgen toen we aan de koffie zaten begon het te regenen, toen de koffie op was was ook de regen zo'n beetje op, geen regenjas aan gehad. 's Middags toen we zaten te lunchen nog een keer regen, ook die was al lang over toen we klaar waren. Dinsdagmorgen toen we wegfietsten een paar druppeltjes, loos alarm. Alleen een flinke plensbui even op maandag rond de middag tijdens het wandelen in Dresden.
P1150663 Regen Als we tevreden geweest waren met de zaak waar we eerst wilden gaan eten – als we waren blijven zitten in plaats van door te lopen – dan hadden we onze regenjassen niet nodig gehad.
Temperatuur zo tussen 18 en 24 °C, lekker om te fietsen.
Typisch was dat 's middags rond een uur of drie de wind opstak.
Goed bijgekleurd want we hebben natuurlijk ook zon gehad.

  • Goed gezelschap. 

P1150444 Fietsen De totale groep bestond uit 42 personen. Niemand gewond, niemand van de fiets gevallen, iedereen meestal op tijd, geen gezeur.
Wij hadden al de eerste dag een groepje gevormd met een stel uit Twente en los daarvan twee vriendinnen uit Groningen, we hebben al afgesproken voor september.
Het principe van deze reis is dat de bus naar het beginpunt gaat met de groep en met fietsen in de trailer en weer oppikt op het einde van de route.

  • Goed hotel.

De eerste nacht was rampzalig qua bed. Kleine kamer, minder dan 4x4m2. Van het ene bed was de lattenbodem gewoon kapot, van het andere bed ontbrak een lat in de lattenbodem. Spiraalveren die in je rug prikten, gevolg wellicht van die kapotte bodem. Bovendien kraakten de bedden bij elke beweging, hoe het zou zijn met zijn tweeën in een bed hebben we durven uitproberen.
Geklaagd natuurlijk, de volgende morgen.
P1150443 kamer De receptie reageerde goed: Wij zijn ge-upgrade naar een luxe kamer, zeker dubbel zo groot als de eerste met zitje met twee fauteuils. Twee extra-grote bedden met goede boxspring matrassen.

Het eten was ook OK, de eisen moet je niet te hoog stellen bij een buffet-diner met een grote groep waarbij je opschept uit grote bakken.

  • Mooie fietsroutes.

P1150473 Fietsen Meest gefietst in de natuur. Deels het fietspad langs de Elbe, maar ook verschillende andere plaatsen. Een dagje in de stad Dresden geweest, met de fiets erheen. Een aankomst in Dresden. In het algemeen goed beschreven routes. Iedereen was, op een uitzondering na, op tijd terug bij de bus.
Ook de horeca-voorzieningen langs de route waren goed.

Kortom:

 Lekker gefietst!


Nu nog even de foto's doorwerken…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: