Gepost door: gijssterks | 29 december 2011

Kerststal in de Sint Jan

‘Roep dat nou niet!’ zei ik tegen het kind dat vanmorgen bij de kerststal enthousiast riep ‘Oma! Oma! Kom hier eens kijken!’ Het was te verwarrend, er waren veel oma’s. Natuurlijk waren er ook opa’s en moeders die met hun (klein-)kinderen naar de Kerststal in de Sint Jan in Den Bosch kwamen kijken.

Het moge duidelijk zijn: Wij waren niet de enige opa en oma die er, op de oppasdag in de Kerstvakantie, met de kleinkinderen gaan kijken.

Het is een grote kerststal, levensgroot, heel anders dan de kerststal thuis, zelf gemaakt ooit heel lang geleden toen de kinderen nog heel klein waren.

In deze stal staan, naast veel kerstbomen, ook veel opgezette beesten. Allerlei schapen en geiten maar ook konijnen, een zebra, een kameel, een giraffe, een vos (met konijn in de bek), kippen, eenden, ik zag een zwaan.

Een impressie:

Kerststal Sint-Jan

Bij de Kerststal Sint-Jan

Kerststal Sint-Jan, Kindje Jezus

Na de kerststal bekeken te hebben eerst nog een kaarsje opgestoken bij Maria. Zo hoort het als je in de Sint Jan komt. En daarna tegenover de Sint Jan in het Hart van Brabant koffie gedronken, natuurlijk met Bossche Bol.

Anders dan de foto’s misschien doen vermoeden: Lisa poseerde met de Bossche Bol waarvan zij en Wouter elk en stukje gekregen hadden.
Gewoon 2 extra bordjes vragen.
De rest van de Bossche Bol heb ik opgegeten, te groot voor de kinderen en ik had genoeg aan de rest.

Ook hier was het druk. Ook de gewoonte om na de kerk even naar het café er tegenover te gaan wordt door velen in ere gehouden.De kerststal in de Sint Jan is dagelijks te bezichtigen tussen 10:00-12:00 en tussen 13:15-17:00 als er geen dienst is, tot de zondag na Driekoningen. Vooral op doordeweekse dagen voor de middag valt de drukte wel mee, ’s middags staan er soms wachtrijen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: