Gepost door: gijssterks | 18 mei 2012

Even bijkomen

Vannacht veel geslapen. Dat was al weer even geleden. Alleen ben ik er om half vier even uit geweest om paracetamol te nemen, de vorige was gistermiddag.

Vandaag verschillende mensen op bezoek gehad, leuk. En vanmiddag pasten we op kleindochter Lisa, ook leuk.

Eigenlijk dom: voordat we met haar naar het pannenkoekenhuis gingen had ik nog paracetamol moeten nemen. Tsja, het zij zo. De pannenkoeken waren lekker!

In elk geval is de pijn al een stuk minder, gisteren leek het een ding van een kilo te zijn dat er zat en meeschudde onder het lopen, vandaag is het meer de wond die trekt. En ach, over een week weet ik nog amper hoe het vandaag voelde, zo erg is het ook niet.

Natuurlijk trekt het, het is allemaal een beetje opgerekt. Bovendien wordt de rand van het litteken bijgewerkt, zoiets als met een gat in de broek die dichtgemaakt wordt en waar eerst de rafels afgeknipt worden.

Ook een beetje doffe pijn die me doet denken aan die keer dat ik er met een takkenschaar hard tegenaan gegaan was, met de handvat wel te verstaan, en de ICD-plek helemaal blauw geworden was.

Alles dus volgens plan.


Gisteren schreef ik: ‘Mijn lief rijdt, ik mag een week / 10 dagen niet, tot de wond genoeg genezen is.’

Volgens de wet mag je na een ICD vervanging waarbij de lead, de draad naar het hart, niet vervangen wordt, weer autorijden als de wond genezen is / als de specialist het goed vindt. Daarom mag ik een week tot 10 dagen niet autorijden.

Als de lead, de draad, wel vervangen wordt of als er een lead / draad bijgetrokken wordt dan geldt de algemene wachttijd van 2 maanden niet autorijden.

Advertenties

Responses

  1. poehee….het gaat weer over autorijden, ach dat is nu toch niet fijn met de veiligheidsriem over je beurse icd plek heen….

  2. Helemaal gelijk Richard. Ik weet dat dit het ‘probleem’ is waar de meeste vragen over zijn bij o.a de STIN en op patientenavonden.
    Mensen krijgen te horen dat hun hart van alles mankeert en dat ze daarvoor een ICD hebben, ze vragen niet ‘Wat is mijn prognose?’ maar ‘Wanneer mag ik weer autorijden?’
    Het zij zo…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: