Gepost door: gijssterks | 1 juni 2012

Fotoclubavond – Veranderingen in het landschap

Gisteravond was het weer  fotoclubavond, de driewekelijkse bijeenkomst van de Fotokring Sint-Michielsgestel, website http://www.fotokring-gestel.nl/.

Na de vaste agenda – weinig bijzonderheden – werden de meegebrachte foto’s besproken.

Het was een speciaal onderwerp:

 Veranderingen in het landschap.

De foto’s waren meest foto’s van bouwplaatsen, van landschap dat pas veranderd was (‘nieuwe natuur’) en ook een paar van landbouwgrond een ‘vers’ aardappelveld en een bloembollenveld.

Discussie was er over de rekbaarheid van het begrip. Ook dat je vaak twee foto’s zou moeten hebben, ervoor versus erna, om de verandering aan te geven.

Mijn foto’s:

  • Bouw nieuwe hoogspanningsmast naast oude.

Iedereen was het er over eens: Dit is echt Verandering in het landschap. In één oogopslag zie je dat er een nieuwe, hogere hoogspanningsmast geplaatst wordt bij de oude. Hoger omdat hier de Zuid-Willemsvaart omgelegd gaat worden, met een viaduct over het water.

Over de foto zelf: Duidelijke, scherpe foto. Mooie hoek, ook door het kanaal op de voorgrond.
Alleen dat stukje groen, rechts-boven. Groter of weglaten. Ik had het er in gelaten maar ik wist dat, door het passe-partout, te weinig zichtbaar was (ik laat hem hier zien zoals ie ingelijst was).

  • Aanleg glasvezel.

Niet iedereen begreep het. Reactie als ‘Ze graven het open, kabel erin en ze gooien het dicht, een verandering die je morgen al niet meer ziet. Dat is toch geen verandering’ .  Gelukkig was er iemand anders die zei wat ik bedoelde: ‘Maar het internet-landschap is definitief veranderd met glasvezel’.

Op de foto zelf: Scherp etc, vooral ook Mooi perspectief!

Wat wij zo grappig vinden? Ze waren net begonnen met de glasvezel. We gingen fietsen met Wouter (in februari net 2 geworden) en toen hij ze zag riep hij enthousiast: ‘Bob de Bouwer!!!’  Er was ook iemand bij met een gele helm.
Sindsdien zeggen mijn lief en ik, als we ze ergens bezig zijn met graven: ‘Kijk Bob de Bouwer is nu hier bezig.’ of ‘Bob de Bouwer is nu bezig bij de school.’


Nog een keer fotoavond, over 3 weken. Dan twee maanden ‘zomerstop’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: