Gepost door: gijssterks | 3 september 2012

Fietsroute ‘De gezelligste Brabantse route’

Gisteren met vrienden een rondje gefietst: ‘De gezelligste Brabantse route’ (klik op afbeelding hiernaast), een ronde langs drie theehuisjes hier in de buurt, Van Orrikes’ theehuisje in Den Dungen, van daar uit naar Koffie & Theeschenkerij De Noenes in Haaren (NBr) en naar Koffie & Theeschenkerij Vlagheide in Eerde / Veghel (of is het daar nog gemeente Schijndel?). een ronde van ca 59 kilometer. Je krijgt een stempelkaart voor consumptie in elk theehuis, een keer taart en een attentie op het eind, €7,50 per persoon (nu, 2012 tenminste).  Er is ook een kortere versie, 45 kilometer, door een lus af te snijden. Zou zonde zijn geweest. Omdat Theehuisje op de Noenes alleen zaterdag en zondag open is geldt het arrangement alleen voor die dagen (maar ik wed dat je de route ook op andere dagen dat de andere open zijn kunt krijgen, alleen mis je dan 1 consumptie).

Voor ons was het iets langer dan de genoemde 59 kilometer, eerst waren we naar Orrikkes gereden en daarom hadden we het stuk van thuis daarheen en weer terug bijna langs huis twee keer gereden. Na afloop waren we vanaf de Vlagheide na het Wijboschbroek de route verlaten (we hadden tenslotte alle drie de theehuisjes gehad) en door Schijndel naar Vught gereden waar we gegeten hebben aan het Marktveld: 80 kilometer op de teller toen we thuis waren.

Hoe de route was? Heel mooi. Echt heel mooi. We kwamen zelfs op plaatsen waar ik nog nooit gefietst had: achter Boxtel langs de Dommel waar een heel mooi fietspad ligt en ook op de Noenes zelf waren wij nog nooit geweest.

Het weer was ook goed, niet teveel zon, net boven de 20 °C, niet teveel wind. We hebben meest zonder jas gefietst.

De route was goed aangegeven, opvallend was dat we niet één omgedraaid knooppuntenbordje zagen, zelfs geen dat besmeurd was.

Minpuntjes op de route? Dat we bij het spoor in Esch linksaf sloegen in plaats van rechtdoor te gaan was onze eigen schuld en was geen punt. Alleen op de Noenes moesten we zoeken naar het theehuis. Op de route staat ‘Nr. 29 Koffie en Theeschenkerij de Noenes’, wij zochten naar huisnummer 29 (en dat valt niet mee als er rechts veel huisjes staan en links oneven nummers maar een paar) terwijl bedoeld werd dat je route naar knooppunt 29 moest blijven volgen waardoor je langs het Theehuis komt. Dat mogen ze anders formuleren (’29 vervolgen, Broeksteeg 70 Koffie en Thee…’ of zoiets). Ze kunnen het ook zeggen dat deelnemers lang genoeg moeten doorrijden, ‘na Noenes nr 20-30 nog een kilometer’. Minpuntje, geen minpunt maar een minpuntJE.

Het was ook nog eens kei-gezellig!


Ik had aan de bazin van het theehuis aan de Vlagheide beloofd het commentaar door te geven aan Toos, van Orrikes’ theehuisje – Toos: bij deze!

Advertenties

Responses

  1. hoi gijs, wat n mooi verslag, zal het aanpassen van route 29 ,lol,
    gr toos


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: