Gepost door: gijssterks | 20 oktober 2012

Schilderen met opa

We hebben het eerder gedaan. Zoals vorig jaar mei: Schilderen. Lisa had gezegd dat ze weer met opa wilde schilderen. Vorige week vertelde ze wat ze ging schilderen: Een wereldbol.

Het komt er niet van op een gewone donderdag-oppasdag: Schilderen met de kleinkinderen. Op de normale donderdagen gaat Lisa naar school, wordt opgehaald om 12 uur, eten en nog wat spelen en weer naar school om kwart over een. Dan om klwart over drie ophalen, even iets drinken en een beetje spelen en dan om vier uur met mama naar de zwemles. Wouter is er de hele dag, ’s middags slapen is voorbij – nou ja: hij is al een paar keer in slaap gevallen bij mij op de fiets in het fietsstoeltje. Wouter is nu twee en een half, Lisa is afgelopen zomer 5 geworden.

Deze week was het herfstvakantie, Lisa was er de hele dag net als Wouter.

We hebben samen geschilderd. Ik heb haar geholpen met verf aangeven, zij noemde de kleuren die ze nodig had. Ik heb haar ook geleerd het grote vlak met de roller te doen.
Het schilderen deed ze wel zelf. Met landen op de wereldbol. ‘Maar niet de landen die op de achterkant staan’.

Ze schildert heel bewust, met haar 5 jaar  heeft ze van tevoren al een duidelijk beeld van hoe het er uit moet gaan zien. Het doek werd meteen goedgekeurd. Zoals ze zei: Het is niet te groot en ook niet te klein en dan is het goed.

Een paar foto’s:

Lisa schildert – 1

Lisa schildert – 2

Natuurlijk moest Wouter ook. Moest, meer van Lisa dan van hemzelf. Hij is er nog te klein voor eigenlijk.
Hij ging een hartje schilderen, zo zei hij, maar eigenlijk was hij meer bezig het wit van het doek weg te schilderen. Met een zusje die zeer geinteresseerd was in het resultaat!

Een paar foto’s:

Wouter schildert – 2

Wouter schildert – 2

Het eindresultaat:

Lisa’s schilderij – oktober 2012

Wouter’s schilderij – oktober 2012

Vandaag telefoon: Wouter en Lisa wilden hun schilderijen ophalen. Nee, het is te vroeg, ze zijn nog niet droog genoeg. Zeker niet die van Wouter, daar zit de verf goed dik op. Het weer zit ook niet mee, ze drogen slecht bij vochtig weer. Bovendien is het zo warm dat de verwarming niet aan is, daar op leggen helpt ookniet.
Even geduld…

Advertenties

Responses

  1. Talent van opa?

  2. Wat een leuke opa ben jij. Zo lekker op zijn gemak met klompen aan. Weer een hele andere kant van Gijs! Die wereldbol is goed gelukt, zeg. Knap gedaan door zo’n klein meisje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: