Gepost door: gijssterks | 17 augustus 2013

Een Beeld van een Dorp 2013

Knipsel Affiche Beeld van een Dorp 2013Vijf jaar geleden had de Heemkundevereniging “Op de Dunghen” een fototentoonstelling over Den Dungen zoals het toen was met foto’s uit 2007. Doel was niet alleen een tentoonstelling te maken maar vooral ook om de foto’s in het archief te bewaren voor ‘later’, zoiets is nog meer interessant over 25 jaar.

Het werd tijd om de tentoonstelling te herhalen, we doen dit onder de titel ‘Een Beeld van een Dorp 2013’. “We” want intussen ben ik deel van deze HKV als hoofdredacteur van het blad Het Griensvenneke en als zodanig lid van het bestuur.

Zoals dat gaat: “Gijs, jij hebt toch verstand van foto’s” en “We zoeken iemand die er tijd voor heeft en met de computer kan werken”. Kortom: Met een ander bestuurslid zit ik in de organisatie. We hebben hiervoor ook de Fotoclub Den Dungen uitgenodigd om te helpen met advies, selectie en hand en spandiensten.

De coördinatie kwam hiermee in mijn handen, mijn collega-bestuurslid heeft zijn werk.

Omdat ik een beetje kan schrijven en voor Het Griensvenneke al communicatie naar de pers deed verzorgde ik de berichten hierover naar de lokale weekbladen en de krant. Natuurlijk steeds in overleg met de anderen.

Met succes: We hebben in totaal 188 foto’s binnengekregen, ik begrijp dat het er meer zijn dan vijf jaar geleden. Ik had nog overwogen om enkele mensen direct aan te schrijven, dat wil wel eens helpen, maar dat hoefde niet eens. We hopen dat we de 161 van de uiteindelijke selectie allemaal kunnen laten zien.

Coördinatie hield ook in dat ik de foto’s verzamelde die op het hiervoor aangelegde gmail adres binnenkwamen.

161 foto’s dus, in de categorieën Natuurlijk Den Dungen / Dorpsgenoten / Historisch Den Dungen / Cultuur en Sport / Nieuwbouw in Den Dungen.

Het grappige is dat Nieuwbouw vijf jaar geleden geen categorie was en nu wel: Toen was er geen nieuwbouw, nu worden er op verschillende plekken huizen gebouwd, een nieuw bejaardenhuis / Kulturhus, een nieuw sportpark is aangelegd en de Zuid-Willemsvaart wordt omgelegd. Heel anders dan in de rest van het land waar nu veel minder gebouwd wordt dan vijf jaar geleden.

Op 8 september is de tentoonstelling, nu de laatste loodjes.

Zoals:

–          Affiche maken en verspreiden.

–          Persberichten maken en uitsturen.

–          Foto’s laten afdrukken op 20×30 formaat

–          Strookjes bij de foto’s maken met fotonummer, auteur en titel / omschrijving.

–          Zorgen dat er mensen zijn om de tentoonstelling in te richten en weer af te breken.

Alles onder controle. Tot nu toe.


Responses

  1. […] Toevallig kwam ik in Den Dungen. Nou ja, toevallig, even affiches wegbrengen voor de tentoonstelling van 8 september. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: