Gepost door: gijssterks | 25 september 2013

Mijn lief ligt in het ziekenhuis

Het begon donderdagavond met erge buikpijn en braken. Vrijdag werd het erger en zijn we naar de huisarts gegaan, ze kreeg iets om de darmen op gang te helpen en een pijnstiller. Met opdracht echo te laten maken op maandag.

Zaterdagavond nog erger. Braken op de huisartsenpost, Ik zal de onsmakelijk details besparen maar de spuugbakjes waren zinloos, veel te klein. En tot dat ogenblik had ik nog nooit gehoord van fecaal braken. Hevige pijn, pijnscore 9/10. Ik heb ooit erge pijn gehad en daar kreeg ik pijnscore 7!

Doorgestuurd naar Spoed Eisende Hulp (SEH) in het ziekenhuis, infuus tegen misselijkheid en pijnstiller, röntgenfoto gemaakt waarop verstopping te zien was. In goed overleg met ons met klysma’s en poeders naar huis. En zeker die echo laten maken op maandag!

Zondag weer extreem braken, denk aan 2 liter. Contact met SEH. We zouden het nog even aanzien, maar door het braken was de pijn al minder.

Maandagmorgen tegen 5 uur waren we weer op de SEH, ze kreeg daar pijnscore 10… Opname.

Maandag kwam ze tot rust, met maagsonde om de troep weg te laten lopen in plaats van opsparen en braken. Vochtinfuus. En een plek waar iemand was om te helpen mocht het weer…

De CT-scan op dinsdagmorgen liet zien wat het probleem was. Dinsdagavond rond 6 uur is ze geopereerd, gelukkig lukte het met een kijkoperatie: Buikwandbreuk, volledige blokkade van de darm, scheurtjes in de dunne darm. De scheurtjes zijn gehecht en er is een matje gelegd en de blokkade is opgeheven.

Gisteravond al was ze blij en opgelucht dat de pijn over was en de oorzaak weggenomen. In het ziekenhuis werd meermalen gezegd dat zo extreem zeldzaam is.

Nog enkele dagen ziekenhuis. Alles moet weer op gang komen.

Intussen weet mijn lief hoe het in het ziekenhuis aan toe gaat, en ik weet ook eens hoe het is om thuis te zijn met een partner in het ziekenhuis. We konden elkaar adviezen geven.

Ik heb voor het eerst zelf de was gedaan en het bed verschoond. Elk nadeel hep zijn voordeel…
Alleen het strijken … dat vergt toch enige ervaring.

Advertenties

Responses

  1. Jeetje, dat is toch wel schrikken.
    Heel veel groetjes en een heel spoedig herstel.

  2. Van harte beterschap, was niet niks zeg. Gelukkig op tijd erbij. Gr toos en cees

  3. Heftig, beterschap en groetjes, margot

  4. Dat is schrikken, wat een pijn komt daarbij kijken en wat een geluk dat het goed is afgelopen. Beterschap en sterkte voor jullie allebei!

  5. Goede genade, dat is niet mis. Arme vrouw, wat zal ze ziek geweest zijn en een pijn gehad hebben. Wens haar maar beterschap en veel sterkte. En die strijk laat je maar door de buurvrouw doen, die wil je vast wel even helpen in deze stressvolle tijd.

  6. […] Vervolg op blog ‘Mijn lief ligt in het ziekenhuis‘: […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: