Gepost door: gijssterks | 23 juli 2014

Op vakantie naar…

In de blog van afgelopen maandag schreef ik:


Wij gaan donderdag op vakantie. Rusland. Moskou en Sint Petersburg, we hadden ons er op verheugd … misschien kan Kras nog iets doen, een andere bestemming vinden…


We zouden vanavond, op de dag van de Nationale Rouw, naar het overnachtingshotel bij Schiphol gaan en morgenvroeg om half acht vliegen naar Moskou via Frankfurt.

Er is in een paar dagen veel veranderd. We vroegen ons af wat we in Rusland gingen doen. Van het land genieten? Foto’s maken en dan later maar kijken? Misschien konden we net zo goed thuisblijven… Het is tenslotte maar geld, het was al betaald. De ANVR regels zijn duidelijk:  als je op het laatste ogenblik annuleert / niet gaat dan kost het 90% van de reissom.

Het was druk bij Kras op de maandagmorgen. Na het verhaal ook gemaild te hebben kregen we ze toch te pakken. Annuleren ging niet, ook niet via onze reis- en annuleringsverzekering bij Interpolis. Wisten we eigenlijk ook wel.

‘Dan gaan we toch gewoon niet’, zo hadden we al half besloten.

De juffrouw van Kras belde terug. Ze was zo aangedaan door het verhaal dat ze ging kijken wat ze kon doen.

Gisteren belde ze terug. Eerst om te zeggen dat ze nog bezig was maar nog niets wist (goed hè!!) Een uur of zo later belde ze dat we, ondanks de zeer korte termijn,  mochten overboeken naar een reis in dezelfde prijsklasse. Wel dezelfde dag laten weten wat het werd want ze moest de Ruslandreis dezelfde dag dan annuleren.  Natuurlijk zaten er wel kosten aan, maar niet de volle 90% die bij annulering geldt in zulke gevallen.

We gaan in augustus 9 dagen naar de Dominicaanse Republiek. Ver weg de andere kant op. Negen dagen all-inclusive strandvakantie. Ook het tegenovergestelde.

Gelukkig hebben we nu een andere vakantie, en bovendien hebben we nog even de tijd voor we gaan.
Maar meer nog zijn we blij met het begrip. Dat ze iets wilde doen in deze moeilijke tijden. Niet strikt de regels. De liefde voor de medemens die ze alleen kent als ‘dossier in de computer’.


Vanmiddag de thuiskomst van de eerste 40 slachtoffers gezien op  de televisie. Nu, terwijl ik de blog nog even een keer doorlees voor ik hem publiceer, staat de televisie op Nederland 1, de stoet is nu net voorbij Den Bosch.
Ik moet er niet aan denken: Normaal hadden we nu onderhand de koffers in de auto gezet, op weg naar Rusland… Nederland in rouw, onze 9/11 die MH17 heet, en wij zouden dan uitgerekend daar gaan “genieten” van een vakantie daar … ???


Responses

  1. Fijn dat jullie toch samen weggaan! En beter naar de Dominicaanse Republiek. Geniet van elkaar xxx
    Je oude “buurvrouw ” Brigitte

  2. Wat fijn dat Kras toch meedenkt met zijn klanten.
    Probeer er toch van te genieten.

  3. Fijn dat jullie niet meteen gaan vertrekken en eerst de tijd krijgen om de gebeurtenissen van de afgelopen week een plekje te geven, sterkte ermee. Alvast een fijne vakantie!

  4. Eerst alle emoties een plekje geven, als dat al kan… en respect voor Nederland! Wat zijn we een krachtig land! De beelden spraken en spreken voor zich, ….. stilte…

  5. Fijn dat jullie ergens anders heen mogen. Snap dat je de reis niet wilt maken!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: