Gepost door: gijssterks | 1 juli 2020

Pak ik de weblog weer op?

Sinds jaren hou ik deze blog niet meer bij. Niet echt. Een paar berichtjes, meer niet. Ondertussen zie ik dat hij nog veel gelezen wordt. Meer dan tien bezoeken per dag, meer dan twintig views per dag. Zou ik het weer oppikken?

De blog is begonnen om mijn hartstilstand en wat er daarna gebeurde van me af te schrijven. Gaandeweg werd het leven weer meer normaal, de verhalen die op de blog kwamen, werden gewone dingen van alledag. Meestal.

Intussen is er in mijn leven weer iets ingrijpends gebeurd: op Tweede Kerstdag 2017 kreeg ik een herseninfarct. Uitval rechts, aangetaste mondspieren, fijne motoriek weg, moeite met lopen, ik moest weer leren staan en lopen. Ik revalideerde zes weken intern en tot september 2018 extern in de Tolbrug, het revalidatiecentrum van het JBZ in Den Bosch. Daarna kwam het moeilijke deel: het accepteren dat meer dan een jaar duurde en soms nog moeilijk is (maar meestal niet).

Nu alles weer ‘normaal’ is en de blog nog steeds zoveel bekeken wordt – zou ik doorgaan?


Responses

 1. Grappig hier had ik ook op gereageerd maar zien niets staan. Ik had gezegd Waarom niet ?

  • Richard, blij je reactie te zien! Ik zou een notificatie moeten krijgen van een bericht, het wordt pas getoond als ik goedkeuring geef sinds ik ooit lang geleden iemand had die meermalen vervelend reageerde. Hoe is het ermee?

 2. Gaat prima Gijs, shockproof sinds 2011 en mijn laatste controle was eind 2019. Nu voorzichtig zijn ivm Covid-19 en uitkijken naar voorjaar 2021.Hopelijk kan ik in mei 2021 weer op controle.

  • Ik ben shockproof sinds ablatie van april 2010. Ik heb een remote gekregen vanwege Corona. Ik had hem geïnstalleerd / gestuurd en kreeg binnen een uur een telefoontje. “Wat hebt u gedaan 25 mei rond 13u”. Ik weet nu dat je kleine ingrepen moet melden, ik had een ooglid correctie gehad toen.
   In December weer door de molen geweest en ook familie voor genetisch onderzoek. Er zijn nu 26 genen bekend, vorige keer in 2005 maar 4. Weer niets gevonden wat de oorzaak van de hartstilstand kan zijn geweest…

 3. Ik had gevraagd naar op afstand uitlezen in 2018 maar dat wilde het ziekenhuis niet. Ik woon te dicht bij het AMC in Zuid Oost Amsterdam volgens de ICD techneuten om in aanmerking te komen voor op afstand uitlezen. Ik vermoed 2 storingen tijdens het slapen, het zal wel een droom geweest zijn.

 4. PS: die 2 storingen waren niets, er was niets opgeslagen. Het schijnt zo te zijn dat je soms inderdaad kan dromen dat er een shock wordt afgegeven.

 5. Herkenbaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: