Gepost door: gijssterks | 12 januari 2021

Nul op de meter…

In september 2020 kregen we een nieuwe slimme gasmeter, toen werd de gasleiding in de straat gelegd. We hadden al een slimme stroommeter, toen die geplaatst was paste de gasmeter niet. Geen plaats in de meterkast. De monteur van het bedrijf, dus niet Enexis, dat nieuwe gasleidingen legde in de straat lukte het wel.

Jaren geleden bij aanschaf zonnepanelen hadden ze het geprobeerd, een slimme gasmeter plaatsen. Eerst kwam er iemand die concludeerde dat er geen plaats was voor de slimme meter die iets breder was dan de oude. ‘Er komt iemand anders’. De ander: ‘O, er is niet genoeg ruimte’. Toen er een monteur in de buurt was, een paar jaar later, zei die: ‘Dat moet wel kunnen. Ik stuur een mannetje dat handig is met meters plaatsen’. Niets meer van gehoord.

Vanaf oktober 2020 zouden we met de app verbruik kunnen zien. We zagen wel stroom maar gas bleef nul.

In november gebeld met Essent. Na veel moeite, lange wachttijden aan de telefoon, kregen we iemand die zei dat er een storing was. ‘Al 2 maanden?’ ‘Ja, bij Enexis duurt zoiets lang. Maar volgende maand zal het wel goed zijn’. Aan de meter of aan het doorgeven van de standen kon het verder niet liggen, wist ze.

Januari 2021. Nog 0 gas. Op meter gekeken. Daar staat 0000,0005, dus hij meet niet. Gebeld op 8 januari. Wachttijden … bij Enexis kun je terug laten bellen. Eerste gelegenheid 12 januari.

Enexis alles uitgelegd. De gasmeter van Enexis meet niet. ‘Dat moet via de stroomleverancier, Essent dus. Die kunnen ons aansturen als dat nodig is’. Dan kom ik weer in de wachtrij!’ ‘Ik kan u wel doorverbinden’.

Ze komen kijken. Van Essent. Die zien dan dat de meter niet meet en waarschuwen Enexis. Denk ik.

Essent komt …. 3 februari…

Kun je iets simpels moeilijk maken? Ja dus.

Voorlopig hebben we nul op de meter…


Responses

  1. Is dit nu marktwerking?

  2. Marktwerking? Nee, Enexis is als netbeheerder niet echt geprivatiseerd, ze hebben alleenrecht en dus is het ‘Als het je niet bevalt kun je toch niet naar een ander’.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: